Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g azeite
- 2 dentes de alho
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 10 g coentros
- 10 g salsa
- 150 g toucinho cortado em cubos
- 600 g entrecosto cortado em pedaços pequenos
- 1 c. chá de sal
- 1 folha de louro
- 50 g vinho branco
- 20 g concentrado de tomate
- 100 g chouriço cortado em rodelas
- 500 g feijoca cozida escorrida
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 492 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 41 g
Alternatywne przepisy
Arroz malandro de entrecosto
1 Std.
Jardineira de carne
1h 5min
Guisado de porco com grão
1h 45min
Feijoada
1 Std. 10 Min
Cozido à portuguesa
1h 35min
Rancho
2 Std. 45 Min
Grão à alentejana
1h 15min
Carne de porco assada com arroz e ovo
45 Min
Feijoada de porco com feijão-preto
12h 50min
Carne de porco à alentejana
2 godz. 30 min
Carne de porco em vinha d’alhos
48h
Caldeirada de bacalhau
40 Min