Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g azeite
- 2 dentes de alho
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 10 g coentros
- 10 g salsa
- 150 g toucinho cortado em cubos
- 600 g entrecosto cortado em pedaços pequenos
- 1 c. chá de sal
- 1 folha de louro
- 50 g vinho branco
- 20 g concentrado de tomate
- 100 g chouriço cortado em rodelas
- 500 g feijoca cozida escorrida
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 492 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 41 g
Alternatywne przepisy
Guisado de porco com grão
1h 45 min
Feijoada
1 Std. 10 Min
Feijoada de Borrego
1 Std. 10 Min
Jardineira de carne
1h 5min
Borrego à moda de Alpiarça
25 godz.
Carne de porco à alentejana
2h 30 min
Borrego guisado com batatinha nova
55 Min
Carne de porco em vinha d’alhos
48 godz.
Rojões em vinho tinto
50 Min
Vitela à americana
1h 20min
Frango com cerveja
40 min
Bifes de cebolada
40 min