Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g salsa
- 100 g alho-francês
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite
- 500 g couve-lombarda cortada em pedaços pequenos
- ½ c. chá de sal
- 1 c. chá de mostarda de Dijon
- 5 g molho de soja
- 600 g salsicha fresca de porco cortada em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2302.7 kJ / 550.4 kcal
- Białko
- 26.3 g
- Węglowodany
- 13.3 g
- Tłuszcz
- 45 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.5 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 1525 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de beldroegas com queijo fresco
50 Min
Grão à alentejana
1h 15min
Empadão de arroz
1h 20min
Guisado de grão e linguiça com ovos
50 Min
Ervilhas com ovos escalfados
40 min
Frango de fricassé
30 Min
Salsichas enroladas em couve-lombarda
1h 5min
Ervilhas com ovos escalfados
1 Std.
Açorda de tomatada com ovos escalfados
1 Std. 10 Min
Tomatada com ovos escalfados
55 Min
Strogonoff de peru com molho de café
25 Min
Bifes de cebolada
40 min