Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 postas de pescada (1200 g aprox.)
- 2 pitada de sal
- 2 pitada de pimenta
- 200 g cebola cortada em pedaços
- 1 dente de alho
- 400 g tomate em pedaços
- 10 g coentros
- 25 g azeite
- 1 folha de louro
- 1000 g ervilhas descongeladas
- 150 g vinho branco
- 100 g água
- Hortelã picada q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 904 kJ / 229 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 78 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Empadão de peixe e ervilhas
1 Std. 30 Min
Rancho
13 Std. 35 Min
Empadão de peixe
1 Std. 15 Min
Lombos de red fish com azeite, alho e coentros
40 Min
Filetes de peixe com legumes em papelote
1 Std. 10 Min
Empadão de lulas
1h 25min
Fusilli com salmão fresco e maionese
40 Min
Frango com arroz à Bracarense
1h
Robalos com feijão-verde
30 Min
Arroz de frango com ervilhas
45min
Pescada com batatas ao vapor
40 Min
Arroz de atum com espinafres e feijão
25 Min