Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 postas de pescada (1200 g aprox.)
- 2 pitada de sal
- 2 pitada de pimenta
- 200 g cebola cortada em pedaços
- 1 dente de alho
- 400 g tomate em pedaços
- 10 g coentros
- 25 g azeite
- 1 folha de louro
- 1000 g ervilhas descongeladas
- 150 g vinho branco
- 100 g água
- Hortelã picada q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 904 kJ / 229 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 78 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Massa guisada com carne
45 Min
Dourada com cebolada e batatinhas novas
45 Min
Frango estufado com ervilhas e cerveja
45 Min
Arroz de atum com espinafres e feijão
25 min
Caldeirada de peixe
45 Min
Arroz de bacalhau
30 min
Arroz de frango com ervilhas
45 Min
Esparguete com frango
40 min
Dourada com legumes em papelote
40 min
Coelho à moda de Trás-os-Montes
55 Min
Massa com coelho
55 Min
Fusilli com carne guisada
50 menit