Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dentes de alho roxo
- 60 g azeite
- 280 g cebola cortada em juliana ou meia lua
- 140 g cogumelos laminados
- 80 g vinho branco
- 1 ½ c. chá de sal
- 2 pitadas de pimenta
- 1000 g água
- 4 postas de pescada (180 g cada aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1575.4 kJ / 376.5 kcal
- Białko
- 43.1 g
- Węglowodany
- 8.7 g
- Tłuszcz
- 16.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 1012.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bacalhau com puré de grão e batata doce
35min
Peixe ao vapor com legumes e sopa
40min
Pescada com batatas ao vapor
40min
Salmão ao vapor com puré de cenoura
40min
Lombinhos de pescada com alho e coentros e batatinhas
35min
Bacalhau com todos
1小时
Salmão com batata nova e legumes de verão
35min
Massada de lulas
35min
Papelotes de bacalhau e legumes com batatinhas
1小时
Arroz de pescada com alho-francês
35min
Salmão ao vapor com arroz de gengibre e couve marinada
35min
Pescada com legumes ao vapor
50min