Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 2 rametti di prezzemolo fresco, interi e lavati
- 1 cucchiaino raso di sale + q.b.
- 1 cucchiaino colmo di curcuma in polvere
- 2 pizzico di pepe nero in polvere (opcjonalnie)
- 100 g di farina di ceci
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 300 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1033 kJ / 247 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 17.9 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Medaglie di borlotti con spinaci e mandorle
1 Std.
Polpette di fagioli e rosmarino
20min
Bacon burger
35min
Polpette di ceci, salvia e rosmarino
35min
Crêpes (vegan)
1 Std.
Polpettone di lenticchie (vegan)
2 Std.
Panini al latte di riso con gocce di cioccolato
4h 30min
Svizzere vegan
1 Std.
Frittata senza uova
1 Std. 50 Min
Rosso burger
1 Std. 35 Min
Crocchette di fagioli e spinaci (vegan)
1 Std. 20 Min
"Frittata" di cipolle al forno (vegan)
1 Std. 10 Min