Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g extra virgin olive oil
- 80 g brown onion, cut into quarters
- 130 g carrot, cut into pieces (2-3 cm)
- 1 celery stalk, cut into pieces (2-3 cm)
- 1 garlic clove
- 25 g dried porcini mushrooms
- 1 sprig fresh thyme, leaves only
- 1 dried bay leaf
- 1 tbsp arrowroot flour
- 1 tsp shiro (white) miso paste
- 1 tbsp tomato paste
- 1 tsp stock paste (see Tips)
- 750 g water
- ½ tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 10 portions
- Kalorie
- 1643.5 kJ / 391.3 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 42.2 g
- Tłuszcz
- 21.3 g
- Błonnik
- 12.8 g
Alternatywne przepisy
Mixed mushroom burgers
50min
Plant-based béchamel sauce
10min
Vegan moussaka
1 Std. 50 Min
Jackfruit and mayo sandwich filling
5min
Vegan mayonnaise
15min
Cashew cheddar cheese
3h 10min
Curried chickpea and lentil sandwich filling
40 min
Kimchi queso dip
3h 15min
Plant-based parmesan
5min
Tofu scramble
25min
Savoury potato and onion bake
1h 30min
Vegan walnut and black bean burger
4 Std. 40 Min