Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g de lentejas pardinas
- 200 g de cebolla en trozos
- 2 dientes de ajo
- 80 g de aceite de oliva
- 150 g de tomate troceado en conserva
- 700 g de calamares frescos limpios y en trozos
- ½ cucharadita de pimentón
- 1 - 2 hojas de laurel secas
-
300
g de fumet de pescado
lub 300 g de agua - 1 cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1077 kJ / 258 kcal
- Białko
- 20.49 g
- Węglowodany
- 10.65 g
- Tłuszcz
- 14.79 g
- Błonnik
- 3.61 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Guiso de judías blancas con sepia
50 Min
Guiso de garbanzos con sepia y langostinos
45 Min
Fabes con pulpo
45 Min
Guiso de pulpo
45 Min
Fabes con almejas
30 Min
Arroz con pulpo
45 Min
Alubias con gambas
20 Min
Arroz con conejo, espinacas y ajetes
40 Min
Garbanzos con almejas para dos
50 Min
Lasaña de sepia
1 Std. 30 Min
Guiso marinero
1 Std. 20 Min
Arroz con calamares en su tinta
30 Min