Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g de lentejas pardinas
- 200 g de cebolla en trozos
- 2 dientes de ajo
- 80 g de aceite de oliva
- 150 g de tomate troceado en conserva
- 700 g de calamares frescos limpios y en trozos
- ½ cucharadita de pimentón
- 1 - 2 hojas de laurel secas
-
300
g de fumet de pescado
lub 300 g de agua - 1 cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1077 kJ / 258 kcal
- Białko
- 20.49 g
- Węglowodany
- 10.65 g
- Tłuszcz
- 14.79 g
- Błonnik
- 3.61 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Garbanzos con rape y crujiente de cecina
50min
Marmitako de pulpo
40min
Guiso de judías blancas con sepia
50min
Alubias con gambas
20min
Guiso de garbanzos con sepia y langostinos
45min
Guiso de sepia con patatas
1h
Garbanzos con almejas para dos
50min
Garbanzos en salsa verde con pulpo
1h 30min
Potaje de garbanzos con kale y gambones
40min
Fabes con almejas
30min
Arroz con rape y gambas
30min
Arroz con sepia y cigalas
1h