Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dientes de ajo
- 2 - 3 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo) limpias y secas
- 50 g de aceite de oliva
- 1 cucharada rasa de maicena
- ½ pastilla de caldo de verduras
- 1 pellizco de pimienta molida
- 1 pellizco de hebras de azafrán
- 330 g de cerveza (1 lata)
- 600 - 700 g de alcachofas frescas limpias, cortadas por la mitad
- 300 g de habas congeladas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 567 kJ / 135 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 7.63 g
- Tłuszcz
- 8.87 g
- Błonnik
- 13.53 g
Alternatywne przepisy
Espinacas con garbanzos a la sevillana
45min
Alcachofas a la cerveza
45min
Alcachofas a la romana
50min
Alcachofas en salsa verde con berberechos
40min
Habas tiernas rehogadas
30min
Alcachofas al limón
40min
Espinacas con pasas y piñones
15 Min
Espárragos en "ajo pollo" para dos
40min
Fideos con alcachofas
45min
Acelgas en adobillo
40min
Tortilla de berenjenas y queso
40min
Alcachofas con champiñones y beicon
50min