Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)

Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)

4.5 13 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 portions

Składniki

  • eggs
    6
  • water
    800 g
  • salt
    ½ tsp
  • dashi powder (see Variation)
    ½ tsp
  • soy sauce
    2 tsp
  • ground black pepper
    1 pinch
  • pork mince (opcjonalnie)
    100 g
  • fresh shiitake mushrooms sliced, or any small mushrooms, sliced
    30 g
  • medium raw prawns
    6
  • frozen green peas (approx. 25 g)
    30

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 138 kcal / 576 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 2 g
Błonnik 0.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...