Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dou Sha (Red bean paste)
- 150 g dried adzuki beans
- 1000 g water, plus extra for soaking
- 1 pandan leaf (see Tips)
- 180 g white sugar
Bao (Buns)
- 200 g full cream milk
- 2 tsp dried instant yeast
- 20 g white sugar
- 350 g self-raising flour
- 1 tsp baking powder
- 30 g vegetable oil
- 1000 g water
- 2 tbsp white vinegar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 619.9 kJ / 147.6 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 27.3 g
- Tłuszcz
- 2.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 141.4 mg
Alternatywne przepisy
Pineapple Tarts
1h 30 min
Roti Canai (Roti Prata)
3h 55 min.
Pulut Tai Tai (Steamed Blue Glutinous Rice)
2u. 35min
Dou sha (red bean paste)
49 Std. 10 Min
Kuih Ketayap (Crêpes With Sweet Coconut Filling)
20 min
Wholemeal Mantou
1h
Mantou buns
1h 30 min
Inti kelapa (sweet coconut filling)
15min
Kaya (coconut jam)
1 Std. 10 Min
Homemade Pandan Kaya
55 min
Homemade Soy Milk
35min
Soy milk
24 Std. 30 Min