Dou sha bao (red bean paste buns)
TM6 TM5 TM31

Dou sha bao (red bean paste buns)

4.3 (20 ocen)

Składniki

Dou Sha (Red bean paste)

  • 150 g dried adzuki beans
  • 1000 g water, plus extra for soaking
  • 1 pandan leaf (see Tips)
  • 180 g white sugar

Bao (Buns)

  • 200 g full cream milk
  • 2 tsp dried instant yeast
  • 20 g white sugar
  • 350 g self-raising flour
  • 1 tsp baking powder
  • 30 g vegetable oil
  • 1000 g water
  • 2 tbsp white vinegar

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
619.9 kJ / 147.6 kcal
Białko
4.3 g
Węglowodany
27.3 g
Tłuszcz
2.2 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Błonnik
1.3 g
Sód
141.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy