Lu ji chi (braised chicken wings)

Lu ji chi (braised chicken wings)

4.4 53 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • sesame oil
    20 g
  • brown sugar
    30 g
  • garlic cloves cut into slices
    30 g
  • star anise
    1
  • ground white pepper
    ½ tsp
  • light soy sauce
    150 g
  • dark soy sauce
    30 g
  • water
    500 g
  • cinnamon quill
    1
  • Shaoxing wine (Chinese cooking wine)
    50 g
  • spring onions/shallots trimmed and cut into lengths (5 cm)
    2
  • chicken wings (approx. 8), cut into halves at the joint
    600 - 800 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 4 portions

Sód 12284.8 mg
Białko 141.4 g
Kalorie 9101 kJ / 2166.9 kcal
Tłuszcz 160.2 g
Błonnik 11.2 g
Tłuszcz nasycony 45.9 g
Węglowodany 41.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...