Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g sesame oil
- 30 g brown sugar
- 30 g garlic cloves, cut into slices
- 1 star anise
- ½ tsp ground white pepper
- 150 g light soy sauce
- 30 g dark soy sauce
- 500 g water
- 1 cinnamon quill
- 50 g Shaoxing wine (Chinese cooking wine)
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into lengths (5 cm)
- 600 - 800 g chicken wings (approx. 8), cut into halves at the joint
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 9101 kJ / 2166.9 kcal
- Białko
- 141.4 g
- Węglowodany
- 41.6 g
- Tłuszcz
- 160.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 45.9 g
- Błonnik
- 11.2 g
- Sód
- 12284.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 Std. 50 Min
Braised pork belly
55min
Lemon Chicken
25min
Pork ribs with black bean sauce
2h
Prawn Paste Stuffed Soft Tofu
40min
Braised Soft Bone Ribs With Pig Tendon
1 Std. 50 Min
Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
1 Std. 15 Min
Sweet and sour pork ribs
40min
Rice Wine Chicken
30min
Taiwanese three cup chicken
20min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55min
Gu lao rou (sweet and sour pork ribs)
30min