Wersje kompatybilne
Kai yang bai cai (braised cabbage with mushrooms)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g dried shrimp (see Tips)
- water, for soaking
- 10 g dried shiitake mushrooms
- 3 garlic cloves
- 30 g vegetable oil
- 60 g carrot, cut into thin slices
- 500 g Chinese cabbage (wombok), rinsed and cut into pieces (4-5 cm)
- 1 pinch salt
- 2 pinches ground white pepper
- 1 tsp gluten free cornflour
- 2 tbsp water
- 4 - 5 drops sesame oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 470.3 kJ / 112 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 4.1 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 353.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chao qing cai (Chinese greens)
10min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 Std. 50 Min
White Radish Pork Rib Soup
3 Std.
Chai Buey
1h 45min
Mapo tofu
15min
Rice Wine Chicken
30 min
Chicken, Mushroom and Chinese Sausage Rice
45 min
Steamed Chicken with Dang Gui
1h 30min
Buddha's Delight
55 min
Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
1 Std. 15 Min
Pork Ball Soup With Cabbage
25min