Kai yang bai cai (braised cabbage with mushrooms)

Kai yang bai cai (braised cabbage with mushrooms)

4.2 40 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • dried shrimp (see Tips)
    20 g
  • water for soaking
  • dried shiitake mushrooms
    10 g
  • garlic cloves
    3
  • vegetable oil
    30 g
  • carrot cut into thin slices
    60 g
  • Chinese cabbage (wombok) rinsed and cut into pieces (4-5 cm)
    500 g
  • salt
    1 pinch
  • ground white pepper
    2 pinches
  • gluten free cornflour
    1 tsp
  • water
    2 tbsp
  • sesame oil
    4 - 5 drops

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 112 kcal / 470.3 kJ
Białko 3.2 g
Tłuszcz 8.8 g
Węglowodany 4.1 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 353.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...