Wersje kompatybilne
Kai yang bai cai (braised cabbage with mushrooms)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g dried shrimp (see Tips)
- water, for soaking
- 10 g dried shiitake mushrooms
- 3 garlic cloves
- 30 g vegetable oil
- 60 g carrot, cut into thin slices
- 500 g Chinese cabbage (wombok), rinsed and cut into pieces (4-5 cm)
- 1 pinch salt
- 2 pinches ground white pepper
- 1 tsp gluten free cornflour
- 2 tbsp water
- 4 - 5 drops sesame oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 470.3 kJ / 112 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 4.1 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 353.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mapo tofu
15min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 Std. 50 Min
Moonlight Over the Lotus Pond (Stir Fried Vegetable Mix with Prawns)
30 min
Tomato-egg soup
20 min
Chicken porridge with century egg
30 min
Pork Ball Soup With Cabbage
25min
Pork Rib Soup With Dried Shiitake Mushroom And Bean Curd
3h 10min
Kaiyang Cabbage (Savory Stir-Fried Cabbage)
35min
Teochew Seafood Porridge
45 min
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40 min
Braised Chicken Wings With Mushrooms
1h
White Radish Pork Rib Soup
3h