Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g dried soybeans
Dough
- 30 g oil, plus extra to grease
- 200 g milk
- 70 g white sugar
- 2 tsp dried instant yeast
- 2 ½ tsp baking powder
- 400 g plain flour, plus extra to dust
- ¼ tsp sea salt
Soy milk and steaming buns
- 1250 g water
- ½ tsp grapeseed oil
- 50 g sugar, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1277.3 kJ / 305.3 kcal
- Białko
- 13.1 g
- Węglowodany
- 56.7 g
- Tłuszcz
- 3.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 111.9 mg
Alternatywne przepisy
Hong Kong Bakery Butter Cookies
1 Std. 30 Min
Teochew rice porridge with sweet potato
30min
Fresh Prawn Paste
1h 20min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20min
Tiger Shaped Pineapple Tarts
1h 50min
Taiwanese traditional Pork floss
1 Std. 40 Min
Homemade Fish Ball Soup
2 godz.
Guangxi-Style Steamed Whole Chicken with Chives Sauce
1h 5min
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1h 5min
Luo bo gao (radish cakes)
25 Std. 20 Min
Soy milk
24 Std. 30 Min
Homemade Soy Milk
35min