Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g dried soybeans
Dough
- 30 g oil, plus extra to grease
- 200 g milk
- 70 g white sugar
- 2 tsp dried instant yeast
- 2 ½ tsp baking powder
- 400 g plain flour, plus extra to dust
- ¼ tsp sea salt
Soy milk and steaming buns
- 1250 g water
- ½ tsp grapeseed oil
- 50 g sugar, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1277.3 kJ / 305.3 kcal
- Białko
- 13.1 g
- Węglowodany
- 56.7 g
- Tłuszcz
- 3.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 111.9 mg
Alternatywne przepisy
Taiwanese traditional Pork floss
1h 40 min
Pineapple Tarts
1h 30 min
Luo bo gao (radish cakes)
25h 20min
Douhua (soft bean curd) with sweet syrup
10 Std. 25 Min
Chai Buey
1 godz. 45 min
Mapo Tofu
35min
Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
1h 15min
Braised Rice Wine Fish
20 min
Homemade Pandan Kaya
55 min
Teochew rice porridge with sweet potato
30 min
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1h 5min
Soy milk
24 Std. 30 Min