Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 tsp olive oil, plus extra for greasing
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only, finely chopped
- 1 sprig fresh thyme, leaves only, finely chopped
- 480 g water
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 100 g polenta (cornmeal)
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- 2 pinches salt, plus extra to taste
- 20 g butter, for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1246.3 kJ / 297.9 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 40.1 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 162.6 mg
Alternatywne przepisy
Stuffed butternut pumpkin with feta
1h 50 min
Risotto with lemon, thyme and feta
30min
Baba ghanoush
1h
Fennel, freekeh and orange salad
2 godz. 25 min
Basil pesto
10 min
Freekeh and broad bean salad
2h 30 min
Ricotta and polenta chips
2h 20min
Polenta
25 min
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55min
Cauliflower falafel with pickled cabbage and tzatziki (Darren Robertson)
24 Std. 55 Min
Zucchini pistachio loaf
1h 30min
Smoky beetroot and black bean sliders with soused cucumber
1h 20 min