Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 tsp olive oil, plus extra for greasing
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only, finely chopped
- 1 sprig fresh thyme, leaves only, finely chopped
- 480 g water
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 100 g polenta (cornmeal)
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- 2 pinches salt, plus extra to taste
- 20 g butter, for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1246.3 kJ / 297.9 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 40.1 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 162.6 mg
Alternatywne przepisy
Polenta zucchini slice
2 Std. 10 Min
Basil pesto
10 min
Ricotta and polenta chips
2 Std. 20 Min
Spinach and feta galette
1h 50min
Polenta
25min
Mushroom ragu with polenta toast
1h 40min
Gnocchi
1h 40min
Ricotta gnocchi
2 Std.
Corn and coriander fritters with avocado tahini
1 Std. 15 Min
Cauliflower and fennel nuggets with ajvar
1h 35min
Beetroot risotto
35 Min
Ricotta dumplings with napoli sauce
55min