Rosemary and thyme polenta chips

Rosemary and thyme polenta chips

4.4 58 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
2 portions

Składniki

  • olive oil plus extra for greasing
    2 tsp
  • fresh rosemary leaves only, finely chopped
    1 sprig
  • fresh thyme leaves only, finely chopped
    1 sprig
  • water
    480 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    2 tsp
  • polenta (cornmeal)
    100 g
  • ground black pepper to taste
    1 pinch
  • salt plus extra to taste
    2 pinches
  • butter for frying
    20 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 297.9 kcal / 1246.3 kJ
Białko 3.7 g
Tłuszcz 13.5 g
Węglowodany 40.1 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 5.9 g
Sód 162.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...