Urządzenia i Akcesoria
Zucchini, corn and ricotta pancakes
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
10 pieces
Składniki
Ricotta
-
full cream milk1500 g
-
white vinegar40 g
-
sea salt¼ tsp
Pancakes
-
zucchini (approx. 1), cut into pieces310 g
-
spring onion/shallot white part only1
-
butter plus extra for frying40 g
-
self-raising flour170 g
-
sea salt¼ tsp
-
ground black pepper¼ tsp
-
buttermilk200 g
-
eggs2
-
fresh sweet corn kernels130 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 10 pieces
Sód
2731.6 mg
Białko
56.9 g
Kalorie
6757.2 kJ /
1608.9 kcal
Tłuszcz
77.6 g
Błonnik
10.7 g
Tłuszcz nasycony
44.9 g
Węglowodany
165.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cheesy tomato risotto (10-12 months)
40 min
Polenta zucchini slice
2 godz. 10 min
Kumara pie
1 godz. 45 min
Pumpkin tart
2 godz. 15 min
Mashed pea and corn slice
40 min
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2 godz.
Tuna and olive empanaditas
4 godz. 5 min
Ricotta and polenta chips
2 godz. 20 min
Carrot gnocchi with zucchini cream
1 godz. 15 min
Rosemary and thyme polenta chips
1 godz.
Zucchini fritters (Toddlers and beyond)
40 min
Pumpkin pancakes
1 godz. 35 min