Zucchini, corn and ricotta pancakes

Zucchini, corn and ricotta pancakes

4.4 59 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
10 pieces

Składniki

Ricotta
  • full cream milk
    1500 g
  • white vinegar
    40 g
  • sea salt
    ¼ tsp
Pancakes
  • zucchini (approx. 1), cut into pieces
    310 g
  • spring onion/shallot white part only
    1
  • butter plus extra for frying
    40 g
  • self-raising flour
    170 g
  • sea salt
    ¼ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • buttermilk
    200 g
  • eggs
    2
  • fresh sweet corn kernels
    130 g

Wartości odżywcze na 10 pieces

Kalorie 1608.9 kcal / 6757.2 kJ
Białko 56.9 g
Tłuszcz 77.6 g
Węglowodany 165.8 g
Błonnik 10.7 g
Tłuszcz nasycony 44.9 g
Sód 2731.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...