Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ricotta
- 1500 g full cream milk
- 40 g white vinegar
- ¼ tsp sea salt
Pancakes
- 310 g zucchini (approx. 1), cut into pieces
- 1 spring onion/shallot, white part only
- 40 g butter, plus extra for frying
- 170 g self-raising flour
- ¼ tsp sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 200 g buttermilk
- 2 eggs
- 130 g fresh sweet corn kernels
- Wartości odżywcze
- na 10 pieces
- Kalorie
- 6757.2 kJ / 1608.9 kcal
- Białko
- 56.9 g
- Węglowodany
- 165.8 g
- Tłuszcz
- 77.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 44.9 g
- Błonnik
- 10.7 g
- Sód
- 2731.6 mg
Alternatywne przepisy
Pumpkin tart
2h 15min
Stuffed butternut pumpkin with feta
1 Std. 50 Min
Ham and cheese quinoa muffins
1 godz. 30 min
Mediterranean carrot fritters
1h
Ricotta and spinach crespelle "cake"
40 min
Buttermilk corn cakes
25 min
Sweet potato, parsnip and broccoli frittata
55 min
Broccoli chive muffins (10-12 months)
30 min
Polenta zucchini slice
2 godz. 10 min
Mushroom tart
50 min
Spinach and feta muffins
40 min
Mashed pea and corn slice
40 min