
Urządzenia i Akcesoria
Zucchini, corn and ricotta pancakes
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
10 pieces
Składniki
Ricotta
-
full cream milk1500 g
-
white vinegar40 g
-
sea salt¼ tsp
Pancakes
-
zucchini (approx. 1), cut into pieces310 g
-
spring onion/shallot white part only1
-
butter plus extra for frying40 g
-
self-raising flour170 g
-
sea salt¼ tsp
-
ground black pepper¼ tsp
-
buttermilk200 g
-
eggs2
-
fresh sweet corn kernels130 g
Wartości odżywcze na 10 pieces
Kalorie
1608.9 kcal /
6757.2 kJ
Białko
56.9 g
Tłuszcz
77.6 g
Węglowodany
165.8 g
Błonnik
10.7 g
Tłuszcz nasycony
44.9 g
Sód
2731.6 mg