Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g butter, softened, plus extra for greasing
- 1000 g water
- 320 g mandarins (approx. 4), unpeeled
- 60 g macadamia nuts
- 220 g blanched almonds
- 220 g caster sugar
- 3 eggs
- 170 g polenta
- 1 tsp gluten free baking powder
- icing sugar, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1874.2 kJ / 446.2 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 31.9 g
- Tłuszcz
- 32.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.6 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 54.3 mg
Alternatywne przepisy
Ginger bundt cake
1h
Apple and date cake
1h 30min
Yoghurt cake
1 Std. 40 Min
Raw apple pie
3h 25min
Peach and plum upside-down cake
50 min
Lemon and lime polenta cakes
40 min
Apple, pear and bay leaf cake
1h 15 min
Gluten free lemon tart
2u. 25min
Zucchini pistachio loaf
1h 30min
Gluten free carrot and almond cake
2h 30 min
Orange and almond cake
2h 20 min
Torta caprese (flourless almond cake)
2h