Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g butter, softened, plus extra for greasing
- 1000 g water
- 320 g mandarins (approx. 4), unpeeled
- 60 g macadamia nuts
- 220 g blanched almonds
- 220 g caster sugar
- 3 eggs
- 170 g polenta
- 1 tsp gluten free baking powder
- icing sugar, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1874.2 kJ / 446.2 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 31.9 g
- Tłuszcz
- 32.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.6 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 54.3 mg
Alternatywne przepisy
Orange and almond cake
2 godz. 20 min
Apple, pear and bay leaf cake
1h 15 min
Banana, walnut and date loaf
55min
Zucchini pistachio loaf
1h 30 min
Apple and date cake
1h 30 min
Pepita almond Florentines
1h
Lemon and lime polenta cakes
40 Min
Berry coconut cashew bars
2u. 40min
Gluten free carrot and almond cake
2 godz. 30 min
Fennel, date and nut bread
1h 15 min
Cranberry pistachio spiced muffins
50 Min
Zucchini slice
45 Min