Polenta, mandarin and almond cake

Polenta, mandarin and almond cake

4.2 28 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
12 portions

Składniki

  • butter softened, plus extra for greasing
    250 g
  • water
    1000 g
  • mandarins (approx. 4), unpeeled
    320 g
  • macadamia nuts
    60 g
  • blanched almonds
    220 g
  • caster sugar
    220 g
  • eggs
    3
  • polenta
    170 g
  • gluten free baking powder
    1 tsp
  • icing sugar for dusting

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 446.2 kcal / 1874.2 kJ
Białko 7.6 g
Tłuszcz 32.4 g
Węglowodany 31.9 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 12.6 g
Sód 54.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...