Urządzenia i Akcesoria
Polenta, mandarin and almond cake
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
12 portions
Składniki
-
butter softened, plus extra for greasing250 g
-
water1000 g
-
mandarins (approx. 4), unpeeled320 g
-
macadamia nuts60 g
-
blanched almonds220 g
-
caster sugar220 g
-
eggs3
-
polenta170 g
-
gluten free baking powder1 tsp
-
icing sugar for dusting
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
54.3 mg
Białko
7.6 g
Kalorie
1874.2 kJ /
446.2 kcal
Tłuszcz
32.4 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
12.6 g
Węglowodany
31.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Almond and pear tart
40 min
Lemon and lime polenta cakes
40 min
Easy coconut cake
1 godz. 45 min
Raspberry and lemon flan
1 godz.
Almond quinoa pastry
50 min
Almond thins
25 min
Apple, pear and bay leaf cake
1 godz. 15 min
Carrot poppy seed muffins
1 godz. 15 min
Almond and date bars
2 godz. 15 min
Orange and almond cake
2 godz. 20 min
Banana, walnut and date loaf (Skinnymixers)
55 min
Torta caprese (flourless almond cake)
2 godz.