Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 380 g dried navy beans (see Tips)
- 1700 g water
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 1 garlic clove
- 1 long red chilli, deseeded if preferred
- 1 tsp dried basil
- 30 g extra virgin olive oil
- 5 cm kombu (optional) (see Tips)
- 1 tbsp apple juice concentrate
- 2 tsp molasses
- 1 ½ tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 tsp tamari
- ½ tsp seeded wholegrain mustard
- 400 g canned tomatoes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1721.5 kJ / 409.8 kcal
- Białko
- 24.4 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 9.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 24.4 g
- Sód
- 441.9 mg
Alternatywne przepisy
Three-bean shepherd's pie
26klst
Savoury tofu quiche
1h 30min
Vegetable pilaf
1h
Vegan moussaka
1 Std. 50 Min
Lentil Loaf
1h 10min
Tofu 'sour cream'
5 Min
Ratatouille
40min
Lentil and chickpea burger with tahini dressing
1h 30min
Lupini cheese
3h 20min
Espresso "baked" beans
35min
Family beans
25min
Vegan walnut and black bean burger
4 godz. 40 min