Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 380 g dried navy beans (see Tips)
- 1700 g water
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 1 garlic clove
- 1 long red chilli, deseeded if preferred
- 1 tsp dried basil
- 30 g extra virgin olive oil
- 5 cm kombu (optional) (see Tips)
- 1 tbsp apple juice concentrate
- 2 tsp molasses
- 1 ½ tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 tsp tamari
- ½ tsp seeded wholegrain mustard
- 400 g canned tomatoes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1721.5 kJ / 409.8 kcal
- Białko
- 24.4 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 9.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 24.4 g
- Sód
- 441.9 mg
Alternatywne przepisy
Plant-based béchamel sauce
10 min
Vegan tiramisu
3h 20min
Vegan macadamia cheese ball
56u. 55min
Celeriac parmigiana
1h 10min
Vegan mayonnaise
15min
Cashew cheddar cheese
3 Std. 10 Min
Breakfast sausages
1 godz. 5 min
Cashew sour cream
10 min
Vegan butter
8h 5min
Curried chickpea and lentil sandwich filling
40min
Stretchy melty cheese
20 min
Vegan walnut and black bean burger
4 Std. 40 Min