Lagane e ceci in purea

Lagane e ceci in purea

4.2 9 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porzioni

Składniki

Lagane
  • di farina di semola di grano duro rimacinata + q.b. per infarinare
    400 g
  • di acqua
    210 g
Condimento
  • di ceci in scatola scolati
    320 g
  • di acqua
    60 g
  • di sale + q.b.
    1 cucchiaio
  • spicchio di aglio senz'anima
    1
  • di olio extravergine di oliva
    40 g
  • peperoncino fresco a pezzi
    1
  • di passata di pomodoro
    250 g
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 549 kcal / 2297 kJ
Białko 18.2 g
Tłuszcz 12.7 g
Węglowodany 96.5 g
Błonnik 8.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...