Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lagane
- 400 g di farina di semola di grano duro rimacinata + q.b. per infarinare
- 210 g di acqua
Condimento
- 320 g di ceci in scatola, scolati
- 60 g di acqua
- 1 cucchiaio di sale + q.b.
- 1 spicchio di aglio, senz'anima
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 peperoncino fresco a pezzi
- 250 g di passata di pomodoro
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2297 kJ / 549 kcal
- Białko
- 18.2 g
- Węglowodany
- 96.5 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
- Błonnik
- 8.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta e lenticchie
50min
Pasta e ceci con pomodorini
40min
Pasta e fagioli alla napoletana
40min
Pasta e fagioli cannellini
40min
Pasta e lenticchie al pomodoro
50min
Pasta e patate con provola
1 godz.
La pasta e fagioli di casa mia (di Francesca Romana Barberini)
40min
Lagane e ceci
1 godz.
Lagane, ceci e vongole
30 min
Pasta mista napoletana con sugo di fagioli
45 min
Lasagne alla napoletana con polpettine
1h 40min
Gnocchi alla sorrentina
1h 25min