Dhal de lentejas rojas (Dhaba dhal) - India

Dhal de lentejas rojas (Dhaba dhal) - India

4.4 233 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 raciones

Składniki

  • de comino en grano
    2 cucharaditas
  • de semillas de mostaza
    2 cucharaditas
  • dientes de ajo
    3
  • de jengibre fresco
    10 g
  • de zanahoria en trozos
    170 g
  • de cebolla en cuartos
    180 g
  • de aceite de oliva
    30 g
  • de garam masala (ver receta básica)
    1 cucharada
  • de cúrcuma molida
    2 cucharaditas
  • de chile seco desmenuzado
    ½ - 1 cucharadita
  • de agua
    350 g
  • de leche de coco
    400 g
  • de lentejas rojas partidas
    250 g
  • de tomates maduros en trozos
    350 g
  • de zumo de limón
    80 g
  • de cilantro fresco (hojas y parte del tallo)
    3 ramitas
  • de sal
    2 pellizcos
  • de pimienta molida
    2 pellizcos

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 331 kcal / 1384 kJ
Białko 17.1 g
Tłuszcz 9.5 g
Węglowodany 43.6 g
Błonnik 11.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...