Risotto de espárragos al azafrán

Risotto de espárragos al azafrán

4.0 57 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 raciones

Składniki

  • 35 g de cebolla en juliana
  • 350 g de espárragos verdes en trozos de 2 cm (sin la parte leñosa)
  • 30 g de aceite de oliva
  • 320 g de arroz de grano redondo
  • 60 g de vino blanco
  • 700 g de agua
  • 1 cucharadita de sal
  • 1 pellizco de hebras de azafrán
    1 sobre de azafrán molido
  • 1 pastilla de caldo de verduras desmenuzada
  • 20 g de mantequilla
  • 2 - 3 cucharadas de queso parmesano rallado

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 627 mg
Białko 8.7 g
Kalorie 1766 kJ / 422 kcal
Tłuszcz 12.2 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Węglowodany 68.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...