![Risotto de espárragos al azafrán Risotto de espárragos al azafrán](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2412c063-a5b0-493d-a45e-2dc0412171a3/Derivates/0c289762-8e38-4a4e-8afe-4540acd73c35.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 g de cebolla en juliana
- 350 g de espárragos verdes en trozos de 2 cm (sin la parte leñosa)
- 30 g de aceite de oliva
- 320 g de arroz de grano redondo
- 60 g de vino blanco
- 700 g de agua
- 1 cucharadita de sal
-
1
pellizco de hebras de azafrán
lub 1 sobre de azafrán molido - 1 pastilla de caldo de verduras desmenuzada
- 20 g de mantequilla
- 2 - 3 cucharadas de queso parmesano rallado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1766 kJ / 422 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 68.1 g
- Tłuszcz
- 12.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 627 mg
Alternatywne przepisy
Panna cotta de dulce de leche con plátano y granola
4sa 15 dk
Risotto con calabaza y roquefort
45min
Tortiglioni "alla Norma" para dos
30min
Risotto de alcachofa
25min
Quiche de espárragos blancos con masa filo
1h
Crème brûlée de chocolate blanco
3hod. 15min
Risotto verde para dos
45min
Risotto con setas a la cerveza
40min
Risotto de quinoa con setas y champiñones
40min
Risotto con calabacín y beicon
35min
Arroz cremoso al azafrán con calabacín, champiñones y beicon
50min
Pasta con salsa de calabacín, langostinos y espinacas
1h