Dhal de coco con espinacas

4.4 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 raciones

Składniki

  • 240 g de cebolla en cuartos
  • 1 - 2 dientes de ajo
  • 5 g de jengibre fresco en láminas
  • 1 - 2 chiles verdes frescos (sin pedúnculo ni semillas)
  • 150 g de tomate maduro en cuartos
    150 g de tomate troceado en conserva
  • 250 g de lentejas rojas partidas
  • 400 g de leche de coco
  • 1 cucharadita de cúrcuma molida
  • 2 cucharaditas de semillas de mostaza
  • 300 g de agua
  • 1 pastilla de caldo de verduras
  • 100 - 120 g de espinacas baby frescas
  • 2 cucharadas de cilantro fresco picado

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 20.6 g
Kalorie 1985 kJ / 474 kcal
Tłuszcz 15.4 g
Węglowodany 56.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...