Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Guiso de lentejas (Misir wat)
- 100 g de cebolla en trozos
- 60 g de chalotas en mitades
- 2 dientes de ajo
-
150
g de tomates cherry en mitades
lub 150 g de tomate en trozos - 50 g de mantequilla en trozos
- 2 cucharadas de curry en polvo etíope (berbere)
- 250 g de lentejas rojas partidas (ver sugerencia)
- 450 g de caldo de verduras
- 1 hoja de laurel seca
- 15 g de tomate concentrado
- ½ cucharadita de azúcar
- ¼ de cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1608.8 kJ / 384.5 kcal
- Białko
- 18.3 g
- Węglowodany
- 55.5 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 12 g
- Sód
- 404 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry indio de verduras
50 min
Guiso de verduras italiano
40 Min
Curry en polvo etíope (Berbere)
5 min
Bocados de polenta con caponata siciliana o compota de frutos rojos
4h 5min
Curry vegano con tofu
30 Min
Curry vegano de berenjenas
50 min
Puré rústico de patata y batata con romero
45 Min
Curry de lentejas y calabaza al vapor
1h 15min
Dal de lentejas rojas (Dhaba dhal) - India
35 Min
Curry de champiñones y garbanzos con espinacas
30 Min
Estofado de berenjena picante
30 Min
Curry de garbanzos y verduras
25 Min