Guiso de lentejas etíope (Misir wat)

Guiso de lentejas etíope (Misir wat)

4.7 51 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 raciones

Składniki

Guiso de lentejas (Misir wat)
  • 100 g de cebolla en trozos
  • 60 g de chalotas en mitades
  • 2 dientes de ajo
  • 150 g de tomates cherry en mitades
    150 g de tomate, en trozos
  • 50 g de mantequilla en trozos
  • 2 cucharadas de curry en polvo etíope (berbere)
  • 250 g de lentejas rojas partidas (ver sugerencia)
  • 450 g de caldo de verduras
  • 1 hoja de laurel seca
  • 15 g de tomate concentrado
  • ½ cucharadita de azúcar
  • ¼ de cucharadita de sal

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 404 mg
Białko 18.3 g
Kalorie 1608.8 kJ / 384.5 kcal
Tłuszcz 12.5 g
Błonnik 12 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 55.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...