![Risotto aux asperges Risotto aux asperges](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C26CC266-2393-4EB1-9721-2E76DF569511/Derivates/000d809a-1b43-4874-9193-7044e1e751a9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de parmesan, coupé en morceaux
- le zeste d'un citron jaune non traité
- 800 g d'eau
- ½ c. à café de gros sel
-
300
g d'asperges vertes, coupées en tronçons
lub 300 g d'asperges blanches, coupées en tronçons - 50 g d'amandes effilées
- 20 g d'huile d'olive
- 250 g de riz spécial risotto
- 1 cube de bouillon de légumes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1793 kJ / 425.8 kcal
- Białko
- 14.8 g
- Węglowodany
- 54.8 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 5.5 g
Alternatywne przepisy
Risotto aux cèpes
30min
Risotto au poireau et à la pancetta
35min
Gnocchis aux poires, noix de pécan et gorgonzola
1h 20min
Risotto aux asperges et ail des ours
1h
Menu veggie - Risotto forestier aux pignons
1h
Risotto artichauts, tomates séchées et parmesan
30min
Risotto tout vert
40min
Risotto printanier
1h
Risotto aux asperges et au safran
35min
Risotto aux artichauts, à la pancetta et aux amandes
1h
Risotto aux asperges
35min
Risotto à l'artichaut et au jambon cru
25min