Soupe à la courge et au lait de coco

Soupe à la courge et au lait de coco

4.7 207 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 portions

Składniki

  • 1 tige de citronnelle fraîche pied dur retiré, coupée en tronçons de 2 cm
  • 100 g d'oignon coupé en quatre
  • 20 g d'huile de coco hydrogénée
  • 1 c. à café de curry en poudre rouge, thaï
  • 800 g de courges d'hiver (butternut, potimarron, potiron), coupées en dés de 2 cm
  • 200 g de patate douce coupée en cubes de 2 cm
  • 500 g d'eau
  • 1 c. à café de sel
  • 200 g de lait de coco
  • 2 brins de coriandre fraîche équeutés
  • le jus d'un citron vert

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 2 g
Kalorie 532 kJ / 129 kcal
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...