Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 700 g de céleri-rave, coupé en morceaux
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 819 kJ / 197 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 6.3 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
- Błonnik
- 8.8 g
Alternatywne przepisy
Purée céleri-pomme
45 Min
Velouté de chou-fleur au curry
35 Min
Purée de panais au mascarpone et cabillaud, jus vert
45 Min
Velouté de céleri à la pomme et aux noisettes
13 Std.
Velouté de céleri-rave, saint-jacques au lard
55min
Purée panais potiron
45 Min
Soupe de céleri-rave et haddock
45 Min
Velouté de topinambour
45 Min
Crème de chou-fleur
40 Min
Purée de panais et légumes d'hiver
40 Min
Purée de céleri
25 Min
Purée aux trois racines
45 Min