Calamari ripieni

Calamari ripieni

3.8 60 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 80 g di pane bianco raffermo a pezzi
  • 1 cucchiaio di capperi sotto sale sciacquati e scolati
  • 2 spicchio di aglio a metà
  • 2 mazzetto di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 2 filetti di acciughe sott'olio sgocciolate
  • 60 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 200 g di vino bianco secco
  • 12 calamari freschi di piccola taglia, interi e puliti
  • 1 pizzico di sale
  • 200 g di acqua

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 24.2 g
Kalorie 1334 kJ / 319 kcal
Tłuszcz 18.2 g
Błonnik 0.8 g
Węglowodany 14.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...