Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di mandorle pelate, non salate
Ripieno
- 20 g di burro
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 60 g di scalogno
- 1 spicchio di aglio
- 1 uovo
- 10 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 1 - 1 ½ cucchiaini rasi di sale fino, a piacere
- 1 - 2 pizzichi di pepe bianco macinato, a piacere
- 700 g di funghi champignon freschi, puliti, i gambi e le cappelle separati
- 600 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 893 kJ / 216 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ceci in umido
1h 30 min
Calamari ripieni alla norma
1h 30 min
Sarde a beccafico
35 Min
Uova al funghetto
40 Min
Champignon ripieni al forno
1 Std.
Melanzane ripiene
1h 30 min
Funghi ripieni di salsiccia
40 Min
Carciofi ripieni
50 min
Funghi ripieni Gorgonzola e noci
1 Std.
Polpette di sarde con verdure agrodolci
50 min
Fave al guanciale
35 Min
Polpette di funghi alla siciliana
50 min