Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di castagne cotte e pelate + q.b.
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 10 bacche di ginepro
- 1 cipolla in quarti
- 250 g di salsiccia
- 250 g di funghi porcini freschi
- 300 g di riso
- 100 g di vino bianco secco
- 1 cucchiaio di dado per brodo vegetale
- 650 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 100 g di panna da cucina
- Parmigiano reggiano grattugiato q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3138 kJ / 749 kcal
- Białko
- 17.5 g
- Węglowodany
- 84 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto zafferano e pioppini
40min
Risotto zucca e porcini
45 min
Paniscia del rubino (risotto alla novarese)
40min
Risotto agli asparagi e vongole
1 godz. 15 min
Riso patate e cozze
1 godz.
Gratin di cozze con patate e fagioli bianchi
1h 10min
Risotto ai frutti di mare e salame piccante
1h 5 min
Risotto con mele e funghi
40min
Risotto al limone e prosciutto crudo
35min
Riso ai frutti di mare
1h 40min
Risotto alle cozze
1h 5 min
Risotto funghi, salsiccia e olive
35min