Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolle bianche a pezzi
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di pomodori ciliegino a metà
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate, intero e lavato
- 1 foglia di alloro fresca
- 2 cucchiaini di sale
- 1100 g di acqua
- 4 carciofi, puliti e in ottavi
- 500 g di patate, pelate e a pezzi (1-2 cm)
- 100 g di Parmigiano reggiano grattugiato (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 711 kJ / 170 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minestra di verze e patate
1h
Zuppa di cavolfiore, broccolo romanesco e zucca
45min
Zuppa di bietole
35 Min
Cime di rapa stufate
55min
Zuppa di patate novelle, carciofi e scarola
50min
Zuppa di verza con bastoncini di pollo
40min
Zuppa di carciofi
35 Min
Stufato di piselli e carciofi
45min
Pancotto con cime di rape
40min
Zuppa leggera con verdure di primavera
35 Min
Zuppa di fave
50min
Zuppa di fagiolini e cavolo rosso
50min