Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di farina tipo 00
- 1700 g di acqua
- 1 cipolla a pezzi
- 1 gambo di sedano a pezzi
- 1 carota, pelata e a pezzi (2-3 cm)
- 1 rametto di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 55 g di olio extravergine di oliva
- 2 salsicce crude sgranate
- 1 pizzico di peperoncino rosso piccante
- 500 g di polpa di pomodoro
- 2 salsicce fresche intere
- 1 cucchiaio di sale
- 200 g di riso
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2134 kJ / 510 kcal
- Białko
- 16.2 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Sugo al tonno
45 Min
Salsiccia in umido con lenticchie
55min
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco e formaggio di capra
1 Std.
Polpette di Altamura con sugo di peperoni
1 Std.
Ragù di tonno fresco
1 Std.
Sugo all'arrabbiata
20 Min
Gnocchi alla romana con sugo di salsiccia
2 Std. 45 Min
Sugo all'amatriciana
50 Min
Ravioli alla cernia con sugo di pomodoro al basilico
2h 5min
Ragù di funghi
1 Std. 10 Min
Ragù di carne mista
1 Std. 30 Min
Ragù di salsiccia
1 Std. 15 Min