Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di patate a cubetti (1 cm)
- 200 g di melanzane a cubetti (1 cm)
- 2 cucchiaini di sale grosso
- 100 g di mandorle tostate non salate
- 4 spicchi di aglio a metà
- 1 mazzetto di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di pecorino a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 700 g di pomodori freschi in quarti
- 1 pizzico di sale
- 500 g di acqua
- pangrattato q.b.
-
400
g di pasta secca tipo busiate
lub 400 g di pasta secca tipo fusilli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2213 kJ / 529 kcal
- Białko
- 18.2 g
- Węglowodany
- 59.6 g
- Tłuszcz
- 24.2 g
- Błonnik
- 7.7 g
Alternatywne przepisy
Pesto alla siciliana
15 min
Panelle
1 Std. 25 Min
Pesto di pomodori secchi
10 min
Maccheroni a fezze con pesto di melanzane
50 Min
Sfinciuni
3 Std. 30 Min
Pesto giallo noci e fiori di zucca
10 min
Penne risottate al pesto di melanzane
40 min
Sfincione favarese
3sa
Pappardelle con macco di fave fresche
55 min
Pesto alla trapanese
20 min
Timballo di anelletti al forno
1 Std. 40 Min
Bruschette con patè di pomodori secchi all'arancio
4 Std. 10 Min