Busiate al forno con pesto alla trapanese

Busiate al forno con pesto alla trapanese

3.0 21 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porzioni

Składniki

  • 200 g di patate a cubetti (1 cm)
  • 200 g di melanzane a cubetti (1 cm)
  • 2 cucchiaini di sale grosso
  • 100 g di mandorle tostate non salate
  • 4 spicchi di aglio a metà
  • 1 mazzetto di basilico fresco le foglie lavate ed asciugate
  • 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 50 g di pecorino a pezzi (2-3 cm)
  • 30 g olio extravergine di oliva + q.b.
  • 700 g di pomodori freschi in quarti
  • 1 pizzico di sale
  • 500 g di acqua
  • pangrattato q.b.
  • 400 g di pasta secca tipo busiate
    400 g di pasta secca, tipo fusilli

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 18.2 g
Kalorie 2213 kJ / 529 kcal
Tłuszcz 24.2 g
Błonnik 7.7 g
Węglowodany 59.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...