![Pain aux figues Pain aux figues](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6A422155-5739-4DAD-8526-1FAED88C69F3/Derivates/2444E8F6-06CF-418E-BEFF-B9F048CAD84C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau, et un peu pour la cuisson
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 150 g de farine de châtaigne
- 400 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le plan de travail
- 50 g de miel liquide
- 2 c. à café bombées de sel
- 160 g de figues sèches
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1314 kJ / 308 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 65.4 g
- Tłuszcz
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Pain de campagne
4 Std.
Pain aux graines
5 Std.
Pain à la farine d'épeautre
3 Std.
Petits pains au muesli
1 godz. 40 min
Pain aux céréales
3 Std. 30 Min
Pain à la farine d'épeautre
4 Std.
Pain complet
5 Std.
Pain de seigle
2h 40 min
Baguette tradition et baguette épi
5h 15min
Pain aux noix
3h 15 min
Pain aux fruits secs
3 Std. 45 Min
Pains au maïs
3h 20min