Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau, et un peu pour la cuisson
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 150 g de farine de châtaigne
- 400 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le plan de travail
- 50 g de miel liquide
- 2 c. à café bombées de sel
- 160 g de figues sèches
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1314 kJ / 308 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 65.4 g
- Tłuszcz
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Pain aux noix
3h 15 min
Pain à la farine d'épeautre
4u.
Pain au sarrasin et au blé semi-complet
4u.
Petits pains au muesli
1hod. 40min
Pain de seigle
5h
Pain de campagne
4u.
Pain à la farine d'épeautre
3hod.
Pain de seigle
2 Std. 40 Min
Pain aux graines
5h
Pain aux fruits secs
3 Std. 45 Min
Pain complet
5h
Pain aux céréales
3h 30min