Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di mandorle pelate
- 5 foglie di basilico fresco, lavate
- 50 g di cipolla in quarti
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 2 filetti di acciughe sott'olio, sgocciolate
- 5 olive nere denocciolate
- 10 g di capperi sotto sale, sciacquati
- 4 pomodori secchi a pezzi
- 10 pomodorini ciliegia in quarti
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 800 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 350 di pasta secca tipo farfalle
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1786 kJ / 427 kcal
- Białko
- 12.3 g
- Węglowodany
- 71.9 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 4.8 g
Alternatywne przepisy
Pasta ricotta e pomodorini
30 Min
Penne alla puttanesca
35 Min
Spaghettini ai peperoni
50 Min
Pasta al tonno e melanzane (senza glutine)
30 Min
Gomiti, olive e acciughe
30 Min
Linguine alla carbonara di zucchine
30 Min
Pasta caprese
20 Min
Vermicelli di scammaro
30 Min
Spaghetti alla vesuviana
25 Min
Tortiglioni in salsa eoliana
40 Min
Maltagliati pomodori e mandorle
45 Min
Penne alle erbe aromatiche e pomodori secchi
35 Min