Farfalle ai sapori di Sicilia

Farfalle ai sapori di Sicilia

4.6 74 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • di mandorle pelate
    50 g
  • di basilico fresco lavate
    5 foglie
  • di cipolla in quarti
    50 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di acciughe sott'olio sgocciolate
    2 filetti
  • olive nere denocciolate
    5
  • di capperi sotto sale sciacquati
    10 g
  • pomodori secchi a pezzi
    4
  • pomodorini ciliegia in quarti
    10
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di acqua
    800 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di pasta secca tipo farfalle
    350

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 427 kcal / 1786 kJ
Białko 12.3 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 71.9 g
Błonnik 4.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...