Farfalle ai sapori di Sicilia

Farfalle ai sapori di Sicilia

4.5 85 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • 50 g di mandorle pelate
  • 5 foglie di basilico fresco lavate
  • 50 g di cipolla in quarti
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 2 filetti di acciughe sott'olio sgocciolate
  • 5 olive nere denocciolate
  • 10 g di capperi sotto sale sciacquati
  • 4 pomodori secchi a pezzi
  • 10 pomodorini ciliegia in quarti
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 800 g di acqua
  • 1 pizzico di sale
  • 350 di pasta secca tipo farfalle

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 12.3 g
Kalorie 1786 kJ / 427 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 4.8 g
Węglowodany 71.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...