Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 30 g di arachidi tostate salate
- 40 g di albicocche secche denocciolate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 230 g di salsiccia fresca senza pelle, sgranata
- 1 pizzico di pepe nero macinato
-
30
g di vino Porto
lub 30 g di vino dolce - 680 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
- 320 g di pasta tipo penne integrali
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2448 kJ / 585 kcal
- Białko
- 20.8 g
- Węglowodany
- 61.9 g
- Tłuszcz
- 28.3 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Farfalle risottate in salsa di tonno, ricotta e pinoli
35 min
Fusilli risottati tonno e capperi
30 min
Spaghetti pomodoro e speck
35 min
Penne tonno, pinoli e limone
30 min
Pasta risottata al pomodoro
40 min
Pasta risottata con pesto di olive e mandorle
30 min
Farfalle risottate alla boscaiola
40 min
Pasta di mais risottata al pomodoro (senza glutine)
35 min
Pasta tonno e olive
35 min
Sedanini risottati alla carbonara (1 porzione)
30 min
Farfalle risottate panna e prosciutto (1 porzione)
30 min
Penne risottate funghi e speck
40 min