Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di speck a listarelle (0.5 cm)
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di piselli freschi
- 70 g di cipolla rossa di Tropea a fette sottili
- 80 g di salmone affumicato a listarelle (0.5 cm)
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 50 g di acqua (opcjonalnie)
- 320 g di pasta secca corta tipo mezze maniche
- 100 g di panna da cucina
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2289 kJ / 547 kcal
- Białko
- 22.3 g
- Węglowodany
- 61.7 g
- Tłuszcz
- 25.2 g
- Błonnik
- 4.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta ricotta e pomodorini
30min
Penne risottate broccoli, salsiccia e olive
40min
Pasta rossa con gamberetti e pomodorini
30min
Farfalle al sugo di piselli e prosciutto
45min
Penne sgombro, pomodorini e erbe aromatiche
35min
Spaghetti alla carbonara
30min
Penne pisellini, funghi e speck
30min
Fusilli risottati al salmone affumicato (per 2 persone)
30min
Pasta con salmone e spinaci
55min
Farfalle risottate salmone e panna (senza lattosio)
35min
Farfalle risottate alla boscaiola
40min
Tortiglioni risottati salsiccia e funghi
35min