Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- ½ spicchio di aglio
- 30 g di scalogno
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 2 cuori di carciofo, puliti e a fette
- 150 g di piselli freschi, sgranati
- 150 g di fave fresche, sgranate
- 700 g di acqua calda
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- 280 g di pasta secca corta, tipo pipette
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1176 kJ / 281 kcal
- Białko
- 13.8 g
- Węglowodany
- 56.6 g
- Tłuszcz
- 1.5 g
- Błonnik
- 10.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta risottata con cavolo broccolo e zafferano
35 min
Fusilli ai carciofi e piselli
30 min
Pasta risottata con zucca e piselli
40 min
Bucatini con i cavolfiori (Pasta chi vruccoli)
1h
Penne pisellini, funghi e speck
30 min
Pappardelle con macco di fave fresche
55 min
Spaghetti con pecorino e fave
40 min
Tubettoni piselli e funghi
40 min
Rigatoni capricciosi
1h
Penne risottate carciofi e zucca
40 min
Fusilli primavera ai carciofi e piselli
30 min
Penne con broccoli e pomodori secchi (senza glutine)
1h 5 min