Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- ½ spicchio di aglio
- 30 g di scalogno
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 2 cuori di carciofo, puliti e a fette
- 150 g di piselli freschi, sgranati
- 150 g di fave fresche, sgranate
- 700 g di acqua calda
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- 280 g di pasta secca corta, tipo pipette
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1176 kJ / 281 kcal
- Białko
- 13.8 g
- Węglowodany
- 56.6 g
- Tłuszcz
- 1.5 g
- Błonnik
- 10.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fusilli ai carciofi e piselli
30 min
Penne risottate carciofi e zucca
40 Min
Linguine al pesto agrumato alle erbe
25min
Bucatini alle melanzane, pomodori e funghi porcini
50 min
Pappardelle con macco di fave fresche
55 Min
Penne pisellini, funghi e speck
30 min
Penne risottate al pesto di melanzane
40 Min
Farfalle risottate asparagi e pomodorini
40 Min
Fusilli ai legumi e verdure di primavera
40 Min
Tubettoni piselli e funghi
40 Min
Penne risottate ai cuori di carciofo, prosciutto e ricotta
45 Min
Spaghetti con pecorino e fave
40 Min