Wersje kompatybilne
Spaghetti alla chitarra con calamari e salsa di olive (senza glutine)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa di olive
- 50 g di olive nere denocciolate
- 20 g di olio extravergine di oliva
Spaghetti e calamari
- 1 spicchio di aglio
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di calamari ad anelli puliti
- 1 peperoncino secco, frantumato
- 5 g di sale
- 230 g di spaghetti alla chitarra (senza glutine)
- 200 g di pomodori datterino a metà
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2025 kJ / 484 kcal
- Białko
- 19.4 g
- Węglowodany
- 62.4 g
- Tłuszcz
- 19.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti peperoni, spada e melanzane
35 min
Spaghetti al polpo
1 godz. 10 min
Fusilli risottati alle seppie
40 min
Penne al sugo di calamari
40 min
Spaghetti ai gamberi con zucchine e finocchietto
30 min
Tagliolini con gamberi e carciofi
40 min
Calamarata, spigola e Pachino
30 min
Scorze di mandorla alla rana pescatrice
35 min
Farfalle pesto e gamberi
20 min
Tagliolini al sugo di spada
30 min
Paccheri risottati con carciofi alla carbonara
40 min
Tagliolini con pesce spada alla mediterranea
20 min