Tortiglioni in salsa eoliana

Tortiglioni in salsa eoliana

4.1 38 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 100 g di capperi sotto sale sciacquati e sgocciolati
  • 100 g di mandorle pelate
  • 50 g di olive nere denocciolate
  • 50 g di olive verdi denocciolate
  • 1 spicchio di aglio a metà
  • 50 g olio extravergine di oliva + q.b.
  • 8 pomodori ciliegino a cubetti
  • 350 g di pasta tipo tortiglioni
  • 1 cucchiaino di origano secco
  • 3 foglie di basilico fresco lavate
  • 1 pizzico di peperoncino in polvere
  • 3 foglie di menta fresca lavate

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 16.4 g
Kalorie 2707 kJ / 647 kcal
Tłuszcz 35.2 g
Błonnik 7.2 g
Węglowodany 66.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...