Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di capperi sotto sale, sciacquati e sgocciolati
- 100 g di mandorle pelate
- 50 g di olive nere denocciolate
- 50 g di olive verdi denocciolate
- 1 spicchio di aglio a metà
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 8 pomodori ciliegino a cubetti
- 350 g di pasta tipo tortiglioni
- 1 cucchiaino di origano secco
- 3 foglie di basilico fresco, lavate
- 1 pizzico di peperoncino in polvere
- 3 foglie di menta fresca, lavate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2707 kJ / 647 kcal
- Białko
- 16.4 g
- Węglowodany
- 66.1 g
- Tłuszcz
- 35.2 g
- Błonnik
- 7.2 g
Alternatywne przepisy
Pappardelle rucola e ricotta
1 Std.
Farfalle al salmone e pinoli
20 Min
Sedanini al forno alla mediterranea
45min
Mezze maniche con pomodorini e pesto di rucola
20 Min
Gomiti, olive e acciughe
30 Min
Linguine al salmone e vodka
20 Min
Penne integrali con capperi e olive
30 Min
Pasta al pesto di rucola e pomodori secchi (senza glutine)
25min
Maltagliati pomodori e mandorle
45min
Farfalle ai sapori di Sicilia
45min
Vermicelli aglio e olio
25min
Trofie pesto e champignon
30 Min