Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 1 spicchio di aglio
- 15 g di radice fresca di zenzero pelata, a pezzi
- 10 g di erba cipollina fresca spezzettata
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di pesce spada a dadini (1 cm)
- 600 g di acqua
- 320 g di pasta tipo penne
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1812 kJ / 433 kcal
- Białko
- 18.2 g
- Węglowodany
- 55.5 g
- Tłuszcz
- 16.9 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pennette con spada e melanzane
50 min
Penne sgombro, pomodorini e erbe aromatiche
35min
Risotto cuore di Sicilia ai gamberi
40min
Mezze maniche integrali allo spada e violette
1h 5 min
Conchiglie risottate al ragù di mare e lime
40min
Pennette allo spada con melanzane al rosmarino
50 min
Mezze maniche con tonno rosso e finocchi al profumo di arancia
50 min
Insalata di cozze e salsa al lime
40min
Fusilli al pesce spada e mandorle
30min
Tagliolini con pesce spada alla mediterranea
20 min
Linguine al nero di seppia
45 min
Farfalle al salmone e pinoli
20 min