Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 15 g di pinoli sgusciati
- ½ spicchio di aglio senz'anima
- 50 g di foglie di basilico fresche, lavate
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 1800 g di acqua
- 150 g di fagiolini verdi freschi, puliti e a pezzi (1-2 cm)
- 150 g di patate, pelate e a cubetti (circa 1 cm)
- 200 g di pasta secca tipo tubettini (cottura 10 minuti)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3690 kJ / 882 kcal
- Białko
- 23.8 g
- Węglowodany
- 86.8 g
- Tłuszcz
- 51.2 g
- Błonnik
- 6.2 g
Alternatywne przepisy
Pasta al tonno e melanzane (senza glutine)
30 min
Pasta fredda alle verdure
1h
Trofie con fiori di zucca, zucchine e crudo
40 min
Linguine alla carbonara di zucchine
30 min
Maccheroncini al forno con melanzane e pomodorini
30 min
Conchiglie al sugo di cavolfiore in bianco
35 min
Insalata estiva di mezze penne
35 min
Fusilli ai legumi e verdure di primavera
40 min
Bucatini con i cavolfiori (Pasta chi vruccoli)
1h
Maccheroncini estivi con melanzane, pomodorini e feta
35 min
Fusilli e melanzane
25 min
Linguine con pesto di noci e broccoli
35 min