Tubettini al pesto con fagiolini e patate
TM31 TM5

Tubettini al pesto con fagiolini e patate

4.4 (11 ocen)

Składniki

  • 40 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 15 g di pinoli sgusciati
  • ½ spicchio di aglio senz'anima
  • 50 g di foglie di basilico fresche, lavate
  • 80 g di olio extravergine di oliva
  • 1 ½ cucchiaino di sale
  • 1800 g di acqua
  • 150 g di fagiolini verdi freschi, puliti e a pezzi (1-2 cm)
  • 150 g di patate, pelate e a cubetti (circa 1 cm)
  • 200 g di pasta secca tipo tubettini (cottura 10 minuti)

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
3690 kJ / 882 kcal
Białko
23.8 g
Węglowodany
86.8 g
Tłuszcz
51.2 g
Błonnik
6.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy