Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 150 g di porri a pezzi (2-3 cm)
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di pasta secca tipo bavette
- 1 cucchiaino di scorza di limone tritata, preferibilmente biologica
- 30 g di succo di limone
- 1 rametto di basilico fresco, le foglie lavate e asciugate
- ½ cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1720 kJ / 411 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 60.5 g
- Tłuszcz
- 16.1 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghettini ai peperoni
50min
Carbonara vegetariana
30min
Linguine alla carbonara di zucchine
30min
Caserecce risottate ai tre peperoni
55min
Linguine al pesto di nocciole ed erbette
20min
Tortiglioni in salsa eoliana
40min
Maltagliati pomodori e mandorle
45min
Trofie integrali con crema di asparagi, menta e arachidi
40min
Caserecce integrali tonno e pomodorini
35min
Bigoli al pesto di zucchine, pomodorini e gamberi
30min
Farfalle risottate asparagi e pomodorini
40min
Tagliatelle con yogurt, zucchine e zafferano
30min