Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 30 g di succo di limone, preferibilmente biologico, spremuto fresco
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 25 olive nere denocciolate
- 25 olive verdi denocciolate
- 80 g di pomodori secchi sott'olio sgocciolati
- 40 g di capperi sott'aceto sgocciolati
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 1 peperoncino secco piccante frantumato
- 2 spicchi di aglio senz'anima
- 800 g di acqua
- 320 g di pasta tipo penne integrali
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1920 kJ / 459 kcal
- Białko
- 12.3 g
- Węglowodany
- 69.1 g
- Tłuszcz
- 16.7 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta mista napoletana con sugo di fagioli
45min
Pasta tonno e olive
35min
Mezze maniche affumicate
25min
Spaghetti con sugo sfizioso
20min
Farfalle alle olive e mozzarella
30min
Gomiti, olive e acciughe
30min
Penne alla puttanesca
35min
Sugo alla puttanesca
45min
Caserecce allo sgombro e limone
30min
Penne risottate aglio, olio e pomodori secchi
45min
Rigatoni affumicati
25min
Spaghetti alla vesuviana
25min