Penne integrali con capperi e olive

Penne integrali con capperi e olive

3.5 14 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 30 g di succo di limone preferibilmente biologico, spremuto fresco
  • 1 cucchiaino di sale + q.b.
  • 25 olive nere denocciolate
  • 25 olive verdi denocciolate
  • 80 g di pomodori secchi sott'olio sgocciolati
  • 40 g di capperi sott'aceto sgocciolati
  • 1 rametto di prezzemolo fresco le foglioline lavate
  • 1 peperoncino secco piccante (opcjonalnie) frantumato
  • 2 spicchi di aglio (opcjonalnie) senz'anima
  • 800 g di acqua
  • 320 g di pasta tipo penne integrali
  • 1 pizzico di pepe nero macinato fresco

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 12.3 g
Kalorie 1920 kJ / 459 kcal
Tłuszcz 16.7 g
Błonnik 0 g
Węglowodany 69.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...