Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g extra virgin olive oil
- ½ lemon, zest only, no white pith
- 50 g Parmesan cheese, crust removed and cut into cubes (3 cm)
- 2 garlic cloves
- 40 g lemon juice (approx. 1 lemon)
- 100 g roasted pine nuts
- 20 g fresh basil, leaves only
- 1 pinch sea salt, to taste
- 500 g water
- 125 g Brie cheese, or Camembert cheese
- 250 g cherry tomatoes, on a vine, or grape tomatoes, on a vine
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1159 kJ / 276 kcal
- Białko
- 9.6 g
- Węglowodany
- 2.3 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.2 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 261.9 mg
Alternatywne przepisy
Cranberry and rosemary chutney
40 min
Gingerbread pavlova stack
5h 30min
Coconut lime spritzer
5min
Mixed tomato and labne salad
24 Std. 20 Min
Fig and maple bourbon fizz
168h 20 min
Herb and garlic dip
10min
Creamy sun-dried tomato dip
5min
Watermelon canapés with whipped feta and walnuts
20min
Gin and cucumber cooler
10min
Baked artichoke dip
35 min
Beetroot, Parmesan and cashew dip
5min
Capsicum and sun-dried tomato dip
5min