Focaccia z cebulą
TM6 TM5

Focaccia z cebulą

4.6 (335 ocen)

Składniki

Ciasto

  • 50 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski i blachy
  • 100 g mleka, ciepłego
  • 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
  • 10 g cukru
  • 200 g wody, ciepłej
  • 600 g mąki pszennej chlebowej
  • 1 łyżeczka soli

Wierzch

  • mąka pszenna chlebowa, do oprószenia blatu
  • 1 cebula (ok. 100 g), pokrojona w ok. 2 mm krążki
  • 45 g oliwy z oliwek
  • 50 g wody
  • 1 - 2 łyżeczki soli gruboziarnistej

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
1071.5 kJ / 256 kcal
Białko
6.4 g
Węglowodany
40.3 g
Tłuszcz
8.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy