Focaccia z cebulą

Focaccia z cebulą

4.6 379 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 kawałków

Składniki

Ciasto
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski i blachy
    50 g
  • mleka ciepłego
    100 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    20 g
  • cukru
    10 g
  • wody ciepłej
    200 g
  • mąki pszennej chlebowej
    600 g
  • soli
    1 łyżeczka
Wierzch
  • mąka pszenna chlebowa do oprószenia blatu
  • cebula (ok. 100 g), pokrojona w ok. 2 mm krążki
    1
  • oliwy z oliwek
    45 g
  • wody
    50 g
  • soli gruboziarnistej
    1 - 2 łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 256 kcal / 1071.5 kJ
Białko 6.4 g
Tłuszcz 8.7 g
Węglowodany 40.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...