Focaccia z cebulą

Focaccia z cebulą

4.5 392 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 kawałków

Składniki

Ciasto
  • 50 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski i blachy
  • 100 g mleka ciepłego
  • 20 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 10 g cukru
  • 200 g wody ciepłej
  • 600 g mąki pszennej chlebowej
  • 1 łyżeczka soli
Wierzch
  • mąka pszenna chlebowa do oprószenia blatu
  • 1 cebula (ok. 100 g), pokrojona w ok. 2 mm krążki
  • 45 g oliwy z oliwek
  • 50 g wody
  • 1 - 2 łyżeczki soli gruboziarnistej

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 kawałek

Białko 6.4 g
Kalorie 1071.5 kJ / 256 kcal
Tłuszcz 8.7 g
Węglowodany 40.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...