
Urządzenia i Akcesoria
Focaccia z cebulą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 kawałków
Składniki
Ciasto
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski i blachy50 g
-
mleka ciepłego100 g
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
cukru10 g
-
wody ciepłej200 g
-
mąki pszennej chlebowej600 g
-
soli1 łyżeczka
Wierzch
-
mąka pszenna chlebowa do oprószenia blatu
-
cebula (ok. 100 g), pokrojona w ok. 2 mm krążki1
-
oliwy z oliwek45 g
-
wody50 g
-
soli gruboziarnistej1 - 2 łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
256 kcal /
1071.5 kJ
Białko
6.4 g
Tłuszcz
8.7 g
Węglowodany
40.3 g