Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masło ziołowe
- 60 g masła
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 1 łyżka koperku, świeżego, tylko liście
- 1 łyżka rozmarynu, świeżego, tylko liście
- 1 łyżka szczypiorku, świeżego, drobno posiekanego
- 1 - 2 szczypty soli
Podpłomyki
- 350 g jogurtu naturalnego
- 350 g mąki chlebowej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i wałka
- 1 płaska łyżka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka soli
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1045 kJ / 250 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Podpłomyk alzacki ze szparagami
1h 10min
Ziemniaczane podpłomyki
13h
Podpłomyki w libańskim stylu
2 godz. 20 min
Kołaczyki z bryndzą
1h 40min
Placek nadziewany mozzarellą
1 godz. 5 min
Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem
2h 35min
Podpłomyk cztery sery
55min
Paluchy drożdżowe z czarnuszką i sezamem
1h 40min
Tortille
1h 15min
Proziaki z masłem czosnkowym
25min
Czosnkowe chlebki naan
30 min
Focaccia z cebulą
2 godz. 20 min