Urządzenia i Akcesoria
Podpłomyki z masłem ziołowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
8 sztuk
Składniki
Masło ziołowe
-
60 g masła
-
2 ząbki czosnku
-
1 łyżka natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 łyżka koperku, świeżego tylko liście
-
1 łyżka rozmarynu, świeżego tylko liście
-
1 łyżka szczypiorku, świeżego drobno posiekanego
-
1 - 2 szczypty soli
Podpłomyki
-
350 g jogurtu naturalnego
-
350 g mąki pszennej chlebowej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i wałka
-
1 płaska łyżka proszku do pieczenia
-
1 łyżeczka soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
7 g
Kalorie
1045 kJ /
250 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
1.6 g
Węglowodany
35 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PODPŁOMYKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pita
2 Std. 30 Min
Paluchy drożdżowe z czarnuszką i sezamem
1 Std. 40 Min
Proziaki z masłem czosnkowym
25 Min
Grissini - paluchy chlebowe
3 Std.
Mini focaccie
2 Std. 5 Min
Czosnkowe chlebki naan
30 Min
Focaccia z cebulą
2 Std. 20 Min
Podpłomyki w libańskim stylu
2 Std. 20 Min
Podpłomyk cztery sery
55 Min
Kołaczyki z bryndzą
1 Std. 40 Min
Fougasse - chleb francuski
2 Std.
Pita domowa
3 Std.