Urządzenia i Akcesoria
Przyprawa do piernika
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
10 porcji
Składniki
-
40 g lasek cynamonu przełamanych na pół
-
2 płaskie łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
-
5 g gałki muszkatołowej, całej
-
10 ziaren ziela angielskiego
-
10 goździków
-
25 nasion kardamonu (patrz wskazówka)
-
1 gwiazdka anyżu (tylko ziarna)
-
20 ziaren pieprzu czarnego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1.8 mg
Białko
0.4 g
Kalorie
76.2 kJ /
18.2 kcal
Tłuszcz
0.3 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
4.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Trufle kakaowe z pulpą migdałową
30 min
Migdały w polewie czekoladowo-kawowej
30 min
Syrop korzenno-herbaciany do kawy (Chai syrup)
45 min
Kawa mielona piernikowa
10 min
Obieranie migdałów (z osłoną noża miksującego 2.0)
5 min
Masa marcepanowa
1 godz. 5 min
Masa makowa
30 min
Cukier waniliowy
72 godz.
Cukier jabłkowo-cynamonowy
5 min
Syrop piernikowy
1 godz. 10 min
Napój migdałowy z moczonych migdałów
6 godz. 10 min
Ciastka Speculoos
3 godz.