Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de sucre glace maison
- 300 g de litchis, épluchés, dénoyautés, coupés en morceaux et préalablement congelés
- 3 blancs d'œufs
- 30 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 100 g de macarons au chocolat (opcjonalnie)
- 300 g de mangue, épluchée, dénoyautée, coupée en morceaux et préalablement congelée
- 100 g de macarons à la pistache (opcjonalnie)
- 300 g d'ananas frais, coupé en morceaux et préalablement congelé
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 1298 kJ / 307 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bûche glacée abricot-framboise
1h 20min
Bûche glacée litchi, griotte et pistache
12h
Minibûche cerise amarena
40min
Galette des Rois aux noisettes et confit de citron
15 godz.
Royal à la mousse de cassis
8 godz. 30 min
Bûche glacée multifruits
3h 30min
Vacherin glacé à l'abricot
4 Std. 30 Min
Bûche glacée chocolat mandarine
5h 45min
Bûche sorbet aux trois parfums
1h 20min
Bûche aux épices façon tatin
1小时 15 分钟
Orange givrée
12h
Bavarois poire-chocolat
14 godz. 30 min