Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour les moules
- 300 g de sucre en poudre
- 300 g de blancs d'œufs
- 150 g d'amandes en poudre
- 100 g de farine de blé
- 400 g de cerises, dénoyautées
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 898.4 kJ / 214.8 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau à la rhubarbe et aux amandes
2h 10min
Tarte amandine aux cerises
2 Std. 30 Min
Clafoutis à la rhubarbe
55 min
Framboises sur biscuit moelleux à la rose
35min
Gratin fraise-rhubarbe
25 Min
Tartelette à la rhubarbe
2h 45min
Rhubarbe en sabayon anisé, fraises au sucre
30min
Financier à la Passion
35min
Muffins aux cerises
2h 45min
Clafoutis moelleux aux cerises
50min
Tarte aux mirabelles
50min
Tarte amandine aux mirabelles
1 Std. 30 Min