Eclairs au foie gras

Eclairs au foie gras

4.5 45 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
8 pièces

Składniki

La crème de foie gras
  • 1 feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
  • 170 g de foie gras de canard mi-cuit
  • 100 g de crème liquide 35% m.g.
La gelée fraise-figue
  • 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
  • 200 g de fraises
  • 80 g de figues sèches
La pâte à choux
  • 150 g d'eau
  • 80 g de beurre demi-sel coupé en morceaux
  • 1 pincée de sel
  • 120 g de farine de blé
  • 3 œufs
La finition
  • 40 g de noix décortiquée

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pièce

Białko 8.8 g
Kalorie 1579 kJ / 380 kcal
Tłuszcz 29.9 g
Błonnik 2.6 g
Węglowodany 17.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...