Tarte aux cassis meringuée

Tarte aux cassis meringuée

3.8 25 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
10 parts

Składniki

La pâte brisée
  • 100 g de beurre demi-sel coupé en morceaux et un peu pour le moule
  • 185 g de farine de blé et un peu pour le moule
  • 1 œuf
  • 30 g de sucre vanillé maison
La crème au cassis
  • 5 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
  • 100 g de sucre en poudre
  • 700 g de cassis frais ou surgelés
  • 60 g de fécule de maïs
  • 4 œufs
La meringue
  • 4 blancs d'œufs
  • 200 g de sucre en poudre

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 7 g
Kalorie 1485 kJ / 357 kcal
Tłuszcz 10.9 g
Błonnik 4.8 g
Węglowodany 57.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...